Taxaties

Als taxateur kom ik graag bij u langs om uw huis te taxeren. Er zijn verschillende redenen te noemen om uw huis te laten taxeren door een erkende registertaxateur. Misschien hebt u een voorlopig koopcontract getekend voor uw droomhuis en is het nu tijd om de hypotheek te regelen. Of gaat u binnenkort uw huis verbouwen en verwacht u met een nieuwe taxatie een hogere hypotheek te kunnen krijgen.   

De taxatie 

Bij het taxeren van een huis, maak ik a.d.h.v. de woning en plaatselijke woningmarkt een nauwkeurige inschatting van de waarde. De taxatiewaarde, overige gegevens en bevindingen worden samengevat in het taxatierapport. Dit document wordt gecontroleerd en gevalideerd door het NWWI en is belangrijk voor de hypotheekverstrekker. Hierin staat immers de getaxeerde woningwaarde. 

Getaxeerde woningwaarde  

Normaal wilt u voor een huis betalen wat het waard is en niet veel meer. In de huidige woningmarkt wordt er regelmatig over de vraagprijs geboden. Door de recente gebeurtenissen op het wereldtoneel is er wel een kentering te zien, stijgende hypotheekrente en energieprijzen zijn hier debet aan. Wat u maximaal kunt lenen, kunt u het beste met uw hypotheekverstrekker bespreken. 

Aandachtspuntjes 

Let op, een taxatierapport is vaak maar 6 maanden geldig, na het verstrijken van de geldigheid accepteren de hypotheekverstrekkers deze niet mee. En niet vergeten: u mag de taxatiekosten voor een woning aftrekken van de belastingaangifte. Dat is mooi meegenomen. 

Uw huis taxeren! 

Ik kom graag bij u langs om uw (toekomstige) woning te taxeren. Neem gerust contact met me op voor meer informatie, of het maken van een afspraak voor een taxatie.